Årets julkorv

1100 g högrev

900 g picnicbog

Rensas från senor, skärs i bitar, mals två gånger på det grova, två gånger på det fina.

650 g späck

666 g kokt kall potatis

Mals en gång på det fina.

Montera degbytta, rulle och kantkniv.

Börja med att stoppa i färsen och köra runt lite. Tillsätt potatis och späck, fortsätt arbeta. Tillsätt kryddblandning (se nedan) samt 7 dl kokt kall mjölk och 7 dl kall köttbuljong på tärning (fast bara på halv mängd tärning) efterhand. Arbeta i totalt ca 25 minuter.

Kryddblandning:

1 msk hel vitpeppar -> mortlas

3 msk hel kryddpeppar -> mortlas

1 msk malen koriander

1,5 msk malen ingefära

en dryg tsk malen kryddnejlika

1,5 msk salt

 

Stoppa korv utan att dela upp i mindre korvar.

Ställ in i kylen i ett par timmar. Ät. Vila.

Snör av mindre korvar. Gegga runt korvarna i en blandning av 2½ msk salt, 1 tsk salpeter, 1 msk socker.

Ställ in i kylen.

Frys in i påsar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *