Tvättstugemålning

Jag verkar inte ha skrivit så mycket om målningen av tvättstugan i somras. Det kom bort nånstans under den förlamning som orsakades av Utöya. För nånstans i den där vevan målade jag trots allt tre av fyra väggar i tvättstugan med Linusfärg. Två av väggarna blev klara; den tredje blev bara struken en gång, för sedan tog färgen och tiden slut. Och den fjärde var vi ändå tvungna att vänta med tills putsmannen varit här och putsat lite på utsidan också.

Och sedan har det inte blivit tid att fortsätta förrän nu.

Så häromkvällen flyttade vi ut saker ur tvättstugan igen. Och igår förmiddags slabbade jag primer på den nyputsade ytterväggsinsidan, under nogsamt överinseende av en mycket intresserad treochetthalvtåring. Han ville gärna vara med och måla, men primern är så slabbig så jag ville inte låta honom hantera den.

Idag har jag målat med Linus. En ny burk hade vi köpt. På den nya sugande (trots primern) och lite grövre väggen blandade jag med rätt mycket vatten, för att inte få mistor i alla groparna. Två tredjedelar av burken gick åt till den ganska lilla väggen med stort fönster… Treochetthalvtåringen fick också måla en bit, och det gjorde han mycket bra, noggrant, med känsla. Han har öga för det, ser var det blir missat, jobbar extra på de ställen där det inte täcker, ser till att det ska vara färg in till kanten och noterar när det blir kladd/kommer utanför/där det inte ska.

Resterande färg räckte osannolikt nog till de delar jag kunde komma åt av den vägg som bara hade fått en strykning (en liten del blockeras av pelletsbingen, som ingen kommer att lyfta bort förrän i maj någon gång).

Så – fortfarande bara nästan klar, och återigen är färgen och tiden slut ;-)

One response to “Tvättstugemålning

  1. Pingback: » På tjugoförsta dag Felicia kastades julen ut Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *