Febern som kom och gick

I förrgår kväll klagade fyraåringen över att han frös och över ont i armarna.

Igår vaknade han med ordentlig feber. 38,7 grader. Klagade över ont i pannan och var påtagligt hängig. Fick alvedon och piggade på sig en aning, men var ändå riktigt tydligt sjuk och orkeslös. Åt inte mycket, drack än mindre. Lite flingor till frukost. En skål glass till förmiddagsfika (för vätskan och som kylning i värmen). Några gurkbitar till lunch.

Innan nästa omgång alvedon visade termometern 38,2. Kanske lite piggare, men allmänt hängig och ynklig.

I bilen på väg till mornor och morfar på sen eftermiddag somnade han. Sov sedan flera timmar. Var sedan ganska ynklig första stunden sedan han vaknat på kvällen, men åt sedan med god aptit, och var sedan pigg och alert hela kvällen.

Idag är febern borta. Knappt ett spår av sjukhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *