Februari

Livet tuggar på i sin allmänna seghet. Jag tillfrisknar – tror jag – från vaddetnuär. Men den gångna tiden har liksom inte blivit vad jag hade tänkt.

Jag hade ju till exempel tänkt så lite paprika och chili (och kanske nåt mer av det jag beställde hem) så där extra skittidigt under januari och se om jag kunde få tidig skörd ute på glasverandan. Men så vart det nu inte. Istället känns det som att jag harvar runt i en oändlig brist på ork, engagemang och inspiration.

Jag menar, om något borde prioriteras just nu nu så är det att nå en dräglig nivå på disk, tvätt och allmänna sunkhögar på golvet. Och inte ens det orkar jag.

Och ja, jag fattar att folk vill fly det här. Det är inte så att jag älskar den här tiden på året. Men det måste väl gå att hitta andra lösningar än långa flygresor? Nog sjutton måste vi kunna hitta inspiration på andra sätt?

Jag saknar Midvinterljus, som ordnades av Helsingborgs stad under ett antal år men som numera är nedlagt. En hel dag med underbara kreativa evenemang som man kunde glida runt mellan. Ljus, värme, musik, föreställningar, magi. Det gav massor med energi i vintermörkret.

Vi behöver mer sånt.

Ja, där har kulturen en viktig roll i miljöarbetet: att se till att inspirera människor här hemma i vintermörkret, så att de inte flyr till Thailand.

4 responses to “Februari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *