Vi har en flugfångare i köket

I vårt köksfönster sitter det en spindel i ett nät. Den har suttit där… länge. Jag vete egntligen inte hur länge, men tja, jag skulle gissa på att det är ett par månader vid det här laget.

Den sitter ganska högt upp, så där så att man liksom bara ser den om man höjer blicken. Och i början satt den i princip alltid stilla där i mitten på sitt nät, så man tänkte inte riktigt på den. Jag tror den hade suttit där typ en månad eller nåt sånt (som jag varit medveten om den, i alla fall) innan min man la märke till den.

I början var den inte så stor heller. Nu är den betydligt större. Bakkroppen håller på att bli riktigt rejäl. Och nu kryper den ibland upp i fönstrets övre hörn.

Då och då kan vi studera hur den fångar flugor. Lindar in dem. Äter upp dem. En gång tog den en fjäril, men då åt den inte upp vingarna.

Du tycker vi borde ta bort den? Ja, det anses ju fult och fel att ha spindelnät. Då är det ostädat. Men ärligt talat, den där spindeln stör mig verkligen inte ett dugg. Och jag tycker det är kul att stå och studera den.

Flugorna stör mig mycket mer. Nu på sensommaren är flugorna väldigt irriterande. Då är det tacksamt med en flugfångare i köket, även om den ju inte räcker till på långa när. Men med lite tur kanske den snart ynglar av sig? :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *