Hallvägg

Hantverkarna som gjorde badrummet rev ju ner den gamla tretexväggen i hallen och satte upp gipsskiva utan att fråga oss, och därmed missade vi den efterlängtade chansen att se en massa gamla lager tapet. Nu har vi tagit bort gipsskivorna för att sätta pärlspontspanel. Och då visade det sig att vi missat mer husarkeologi där bakom. För i brädväggen finns ett “hål” med nyare brädor. Helt klart ett igensatt gammalt dörrhål. Eller ja, kanske är det till och med den gamla dörren som sitter kvar? Det kan mycket väl ha varit bara en “bräddörr” med lite masonit på, med tanke på att badrummet förr verkar ha varit någon sorts skafferi eller liknande. Runt dörrhålet har uppenbarligen masonit och tapet slutat. På lämplig plats anar jag någon sorts bleck där “låsdelen” bör ha gått in, och på motsvarande plats i “dörren” ett hål där det kan ha funnits en möjlighet att ta tag i dörren på nåt vis.

Nå. Vi kunde förstås inte undersöka det här så nog, nu när det sitter en kaklad barumsvägg på andra sidan. Men spännande i alla fall! :-)

Nu har vi börjat sätta pärlspontspanel på väggen. fast vi hann inte klart den ikväll, även om det är en ganska okomplicerad vägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *