Idén om att ge bort en upplevelse

Ge bort en upplevelse! Bättre för miljön, mindre prylkonsumtion.

Ovanstående är ett ganska vanligt budskap i dessa dagar. Och tanken är ju i grunden god. Generellt sett har vi de saker vi behöver, och konsumtion av prylar är ett miljöproblem.

Men att ge bort en upplevelse är inte heller okomplicerat. En upplevelse kräver tid. Och problemet för min del är att tiden sällan räcker till det jag vill ändå. Att ge bort en upplevelse till mig innebär ofta att det blir ännu mindre tid kvar till det jag själv helst vill göra. Och då blir ju effekten istället mer stress: en sak till på min att göra-lista, en sak till jag måste bocka av att hinna med eller kan ha dåligt samvete för att jag inte hinner med.

Samtidigt vill jag inte döma ut vare sig prylar eller upplevelser. Det viktigaste är väl att det man ger bort är något mottagaren faktiskt vill ha och har behov av och användning för. Och annars är det bättre att låta bli att ge nåt alls.

Kan man kanske ge bort en storstädning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *