Dags för skolfotografering igen – och nya lappar från Tema Klasskort

Det drar ihop sig till skol- och dagisfotograferingar igen. Det har kommit ett adresserat kuvert för vardera barnet.

Jag har egentligen knappt tittat på vad det står. Däremot satte jag mig nyss och tittade igenom tidigare års följetong, för att påminna mig om vad jag ska tänka på. Du hittar tidigare inlägg under sanne.wblogg.se/tag/tema-klasskort

Hur är dina erfarenheter från skolfotobranschen? Berätta gärna!

Tillägg en stund senare:

Tema Klasskort är fortfarande Svanenmärkta. På sidan om dem hos svanen kan man läsa följande:

Miljöpolicy: Tema Klasskort AB ska sträva mot en långsiktig hållbarhet och en ständig förbättring av verksamheten i miljöavseende. Vi ska inom vår verksamhet: följa gällande miljölagstiftning och förordningar öka kunskapen och höja medvetenheten kring miljöfrågor inom företaget minska vår miljöbelastning på kontoret genom att minska användning av energi och material och ställa relevanta miljökrav vid inköp av varor och tjänster samt hantera vårt avfall på bästa sätt arbeta för att effektivisera resursanvändning vid tillverkningen av våra produkter samt som en följd av detta minska transporter till och från kunder.

Undras om det innebär någon skillnad mot den tidigare hanteringen?

Om jag tror det? Nej. Baserat på den attityd de haft innan hyser jag inte gott hopp.

4 responses to “Dags för skolfotografering igen – och nya lappar från Tema Klasskort

 1. Hej Sanna!!

  Har just idag försökt beställa bilden från min dotters fotografering.
  Ja det var väl precis andra veckan som skolan började som fotograferingen skedde, men du vet tiden rinner ju iväg….
  Hittade, efter ett tags letande i de väl staplade högarna med diverse pappersmassa, beställningslappen!! Ser att jag rivit av den nedre delen av beställningslappen men ser att det ju går att logga in via hemsidan!
  Vajjert tänker jag och börjar söka……lösenord krävs?? På baksidan står att alla uppgifter jag behöver står på framsidan av blanketten??

  I helvete heller…..kundnummer ja, men hur ska jag veta mitt lösenord?? Det är brukligt att det finns en knapp för “Har du glömt ditt lösenord??” men icke!!’

  Har nu mailat info@temaklasskort.se och får invänta svar.

  Återkommer med info i denna följetong.

  Jag hejar på dig, Sanna!

  En fråga? Har du ställt frågan till din kommun om varför de fortsätter att anlita just det här företaget??
  Verkar ju som om du har på fötterna för att det måste tänka om….

  //Pia

  • Jag vet att det diskuterats mycket kring Tema Klasskort i skolans föräldraråd – många som varit väldigt missnöjda. Men ändå har man valt att fortsätta med Tema Klasskort i år igen. Jag har ingen aning om varför.

 2. En del företag har viseledande marknadsföring men det har skolorna oftast ingen koll på. Skolorna fortsätter med sin gamla leverantör i så länge föräldrarna inte säga stopp!
  Alltså sluta klaga på webbsiter och ta dina klagomål direkt till skolan istället. Ser till att förälderföreningen sköta skolfotograferingen i framtiden.

  • Skolan är väl informerad om att många föräldrar är missnöjda med Tema Klasskort på olika vis.

   Det är dock inget skäl för mig att inte blogga om det. Jag skriver om de saker som rör sig i mitt huvud, de saker jag har en åsikt om, det jag vill uttrycka. Det här är inget undantag. Både information, miljö och konsumentfrågor är ämnen som intresserar mig och är relevanta i det här sammanhanget. Dessutom, som en bonus, så finns det en poäng med att andra kan läsa om mina erfarenheter i sammanhanget, både i förebyggande syfte och för att hitta andra som varit med om samma.

   Är det mitt bloggande du menar när du skriver “sluta klaga på webbsiter”? Det verkar som att du menar nåt mer, eftersom du använder plural.

   Jag tycker i alla fall att du ska låta bli att klaga på att jag skriver om det här på min blogg, för om det inte intresserar dig så kan du låta bli att läsa det – eller istället läsa något av de drygt 1800 inlägg på bloggen som inte handlar om skolfoto :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *