Stormfunderingar

Stormen Simone satte många tankar i huvudet. För man tycker ju man är redo, kan klara sig länge, har välfyllda förråd. Mat i skafferi och kyl och frys.

Men det som kändes knepigast med stormen Simone var just detta: Hur ska jag välja? Hur ska jag prioritera när jag plötsligt står utan ström?

Det hjälper ju inte att veta att jag har en massa mat hemma, om jag ska låta bli att öppna kyl och frys, för att maten inte ska tina när strömmen har gått. Hur ska jag prioritera? När ska jag välja att trots allt öppna och ta mat? Ska jag utgå från att det blir ett kort strömavbrott och strunta i vilket? Eller ska jag räkna med ett långt strömavbrott – och vad är då egentligen bäst? I slutändan, liksom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *