Två oväder redan på säsongen

Det känns lite udda. Det är bara början av december, men vi har redan hunnit ha två oväder av den kaliber att vi varit ”strandade” hemma på grund av att tågen inte går. Och då har inget av tågen varit snöoväder. För det är ju snöovädren som brukar ställa till det för oss, som brukar göra att tågen inte går etc. Om vi nu har haft två sådana omgångar redan innan det egentligen kommit ”riktig” snö… så kan man ju fundera på hur resten av vintern blir?

Och ja, jag är en av dessa lyckligt lottade lyxlirare som ofta (om inte alltid) kan obba hemifrån när det krisar.

En annan sak att fundera över är att båda dessa oväder lett till långvariga strömavbrott, något vi annars inte alls brukar drabbas av. Det är ju på ett sätt smidigt att dessa kommit efter att vi skaffat kamin och efter att jag skaffat mobilt internet… Men en rimlig förklaring är tydligen att ledningarna börjar bli slitna och att detta förvärrats av stormarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *