Vårröjning

Det känns lite udda, men plötsligt är vi där igen och planerar matsedel utifrån vad trädgåren ger :-) För en vecka sedan grävde jag upp ett (ett!) stånd jordärtsskockor, och vi har redan ätit soppa två gånger av det och har kvar till en middag till. Dessutom har jag idag grävt upp kvarvarande palsternackor ur landet, eftersom bladen hade börjat växa igen nu, så någon dag i veckan blir det palsternackslåda. Och mangolden är grön och fin och kan också börja användas igen.

Idag har vi varit ute i trädgården hela familjen, inklusive mina föräldrar. Samlat skräp som ska köras iväg, samlat gammalt ris som ska brännas, grävt kirskål och röjt och haft oss. Och jag har klippt färdigt almhäckarna runt kaffegrottan. Det känns lite bättre än igår, när den eviga känslan av att det bara finns röra och skräp överallt tog knäcken på mig.

Och ja, det är vår på riktigt. Drillande lärkor. Rejält blommande snödroppar. Krokusar. Och framför allt känslan.

Och jo, det är rätt tidigt.

(Och det som egentligen är mest märkligt med den gångna vintern är inte att det var lite snö eller lite kallt, men att det varit så få nätter när det varit frost. Det är en sak att det inte är kallt på dagarna, men man brukar behöva skrapa rutorna på morgnarna. Det brukar vara is på vattenpölarna på morgonen. Och så vidare. Det där hoppade vi också nästan över den här vintern…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *