Blåst, vår, omskolning och sådd

Det sades att vintern skulle komma tillbaka. Att det skulle bli kallt igen, och kansek till och med snö. Fast det enda som har hänt är att det blivit några grader svalare, och att det började blåsa en massa. Och visst, blåst har ju varit en ganska markant bit av den så kallade vintern den här gången. Men ändå. inte är vintern tillbaka för det. Och ja, under den kommande veckan ska det komma en del regn och vara kallt ett par nätter, men som sagt var, det betyder inte vinter eller ens ”bakslag”, bara vanliga vädervariationer.

Det har varit soligt och fint idag, fast som sagt var rejält blåsigt. Så vi väntade med det här att försöka börja få ordning på trädgårdslandet. Fast jag var ute en runda i trädgården, utan jacka, och trots den kraftiga blåsten var det riktigt skönt.

Vi har istället ägnat oss åt inomhusförberedelser av trädgårdssäsongen. Planterat om den första omgången tomater, chili och paprika samt tiåringens första gurkor för i år. Sått en hel pluggbox med tomater (Naranja, Vinbärstomat, Chilega, Ildi, Stupice, Taxi, Alaskan Fancy och Sibirjak) och en till med chili och paprika (Lipstick, Apple, Sweet Nardello, King of the north, Espelette, Beaver Dam och Sarit Gat). Och squash i roottrainerns (Cocozelle och Gold Rush). Och en ensam Sherpa-gurka i en kruka.

Och jag har grovstädat på glasverandan och flyttat ut potatisgroddningen dit. Mest för det här med att lyckas få utrymmet härinne att räcka till allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *