Idag har jag jobbat på att förbereda det som ska bli årets potatisland

Det innebär att jag jobbat på att tömma och få undan de odlingslådor som står på den delen. Det vill säga rensat ogräs och lassat jord och kört iväg till andra ställen i trädgårdslandet. (För att göra det fick jag först tömma skottkärran på aska, som fick hamna hos hallonen.)

Och så behövde resterande jordärtsskockor skördas (eftersom de stod i kanten av det område som ska bli potatisland). Så jag grävde upp dem och lassade i skottkärran som blev om inte full så i alla fall en god bit på väg. Efter en del funderande kring hur vi skulle hantera alla dessa skockor så ställde jag mig grovsköljde dem i omgångar (det är mycket svårare att få rent dem om jorden hinner torka fast). Sedan funderade vi lite till, och kollade runt på vad som verkade vettig förvaring, och sedan la vi dem i en stor plastlåda, bar ner den i matkällaren och öste på köpejord från en säck (den jorden går ju att använda sedan ändå).

De tvättade skockorna (efter att vi hade tagit lite av dem till lunch) vägde 13,6 kg.

Nästa steg i att fixa potatisland är att ge sig på grässvålen. Och när vi kört upp den kvadranten kommer trädgårdslandet att vara ”helt”.

Jordärtskockor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *