Återvinning av elektroniskt utrymme

Jag satt och försökte rensa mejl på jobbet häromsistens. Det blir ju en del sånt. Och jag hör till dem som sparar en väldig massa. En del för att faktiskt kunna veta vad som sagts på lite längre sikt. Men annat för att jag behöver ha kvar det under en period. Och väldigt mycket ligger sedan kvar för att jag aldrig hinner gå igenom det. För det tar ju tid.

Och eftersom det är lätt att spara så blir det ju lätt så. För det känns tryggt och säkert.

Och så är vi ju på något vis ändå fortfarande vanare vid fysisk förvaring. Sparar man för mycket så blir man med tiden tvungen att rensa ut av utrymmesskäl. Och ja visst, i viss liten utsträckning händer det även med det elektroniska. Men samtidigt så syns det ju inte hur mycket det är man förvarar. Och förvaringsmöjligheterna ökar mycket snabbare än våra hus växer till sig ;-)

Samtidigt kostar ju även elektronisk förvaring i form av energi.

På något vis borde vi jobba mer med återvinning av elektroniskt utrymme. Av klimat- och energiskäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *