Blåregn, stockrosor och mätningar

I helgen har vi röjt. (Ja, mest på lördagen, när det mest bara blåste och kom några stänk – på söndagen var det för mycket pisseväder.) Stockrosorna framför sunkuthuset, som hade börjat blomma tidigt i år, var i princip överblommade, bortsett från enstaka blommor i topparna – och jag bestämde mig för att faktiskt klippa ner dem helt. Blåregnen, som växer i hörnet mellan uthusen, vid murstumpen där, sprider sig med utlöpare längs väggarna och slår rot här och där, så jag virade ut en del av dem och klippte av några och planterade i krukor. Och så klippte jag in blåregnen i största allmänhet, för det sägs att de blommar bättre om man håller dem hårt.

Och så klippte jag bort en del gräs och ogräs framför sunkuthuset. Röjde i största allmänhet.

Det ser kalt och tråkigt ut nu.

Sedan mätte vi. Mätte sunkuthuset, och räknade, och ritade, och tänkte.

Det här kan nog bli bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *