Ljus och musik och dans i en dramaturgisk helhet

Jo, men vi tar ett litet filmklipp till från Robin of Sherwood :-) Det här är faktiskt från tredje säsongen, med Jason Connery som Robin. Från första avsnittet, Herne’s son.

Så varför tycker jag om den här scenen?

Tja, jag älskar dans. Inte all dans. Men scendans, och folkdans, och pardans enligt välkända former – och det här innehåller liksom alltsammans. (Fy, Sanne, du borde kunna bättre termer för det här!)

Och jag älskar rituella och ceremoniella rörelsemönster (vilket det här liksom ger känslan av), trots att jag inte alls är religiös eller tror på gud – eller kanske extra mycket just för att jag verkligen saknar den aspekten av religion. (Om mig och religion.)

Jag älskar musiken i scenen också :-)

Men sen tycker jag dessutom att det är en fantastisk scen, i allt den lyckas fånga, så mycket som händer under dessa ganska stillsamma knappa två minuter, så mycket som syftar framåt och bakåt, trots att det egentligen händer ganska lite och väldigt få ord hinner sägas.

 

One response to “Ljus och musik och dans i en dramaturgisk helhet

  1. Pingback: Sanne skriver » De inblandades småprat – intressant, förklarande och stundtals pinsamt – och funderingar utifrån dessa [eller Vad en mamma gör när hon är själv hemma]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *