Viktig information: Det funkade bra att frysa in squash!

I somras hade vi rejält överflöd av squash från trädgårdens odlingar. Och det finns en gräns för hur mycket squash man kan sätta i sig frivilligt – speciellt när man har den försvårande omständigheten att halva familjen inte alls äter squash frivilligt.

Så då väcktes frågan: kan man frysa squash?

Tja, trots att jag är uppvuxen med att fylla frysen med grönsaker, frukt, bär, kött och svamp så hade jag aldrig träffat på infrysning av squash, och inte heller affärernas stora frysdiskar har bjudit på det.

Men vi får väl testa lite, tänkte jag.

Så dels frös jag in squash färsk, skuren i bitar. (Kluven i fyra delar och sedan grovskivad.) Dels fräste jag squash (riktigt grov och stor) ihop med lök och mixade och frös in.

Båda delarna har jag nu med framgång använt i olika sorters grytor.

Nu ska man förstås vara medveten om att jag gör mitt bästa för att maskera, mosa och gömma squashen så att barnen inte ska upptäcka den i maten. Jag vet inget om hur resultatet blir om man verkligen låter squashen se ut som squash.

Men det här resultatet räcker för mig :-)

2 responses to “Viktig information: Det funkade bra att frysa in squash!

  1. Nån annan (kan det varit Taffel) drygade ut tomatsåsen med 2/3 squash (och 1/3 tomat). För att dryga ut tomaterna. Hen kallade det snålröra. Och frös in(det var ju dit jag skulle komma).

    • Japp, det har jag också gjort. Och stekt squash- och lökröra och fryst in. Tillagad funkar det förstås alldeles utmärkt.

      Men ibland har man inte tid eller ork att tillaga allt som ska tas om hand. Och då är det himla skönt med de saker som funkar att stoppa i frysen utan någon tillagningsinsats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *