Stockrosornas lilla historia

StockrosNu blommar stockrosorna för fullt framför sunkuthuset/orangeriet, i alla möjliga färger. Ja, eller i alla fall ett antal olika varianter av gul, gulrosa, rosa och rött.

Stockrosorna är faktiskt en av de få saker i trädgården jag lyckats med enligt plan ;-) Jag tänkte att det borde bli snyggt med stockrosor vid den vita putsväggen. Så vi köpte ett antal plantor – fem stycken eller nåt sånt.

Stockrosor finns enkla och dubbla. Vi ville ha enkla, så det köpte vi. Ja, det var i alla fall vad det stod på lapparna när vi köpte dem. Men när blommorna väl kom så visade det sig att de var dubbla. Inte alls rätt!

Det märkliga är att sedan har vi inte gjort något alls. Men numera är de enkla. Och numera är det förstås hur många plantor som helst. Jag antar att de har frösått sig. Det finns i alla fall inga dubbla kvar, trots att de vi köpte skulle vara fleråriga. Och det är definitivt så att plantorna är fleråriga.

Nåja, det viktiga är ju att det är vackert. Och stockrosorna är tåliga och envisa. i år så står de egentligen under en provisoriskt arbetsbänk av bockar och delar av det gamla matrumsbordet, men det hindrar dem inte från att blomma. Med andra ord helt rätt blommor för en småstökig innergård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *