Precis så enkelt är det

Världen är överfull av hemskheter och ondska. Krig, svält, naturkatastrofer, religiös extremism, kvinnoförtryck, människohandel och så vidare, i all oändlighet.

Jag är en ganska liten människa i sammanhanget. Jag har inte ork och kraft att försöka ändra världen i någon större utsträckning på dessa områden (och den kraft jag har lägger jag på miljö, som också är livsavgörande och dessutom inte alls frikopplat från det andra). Och jag är för feg för att bege mig ut i världen som en del hjältar i hjälporganisation och annat.

Men när människor som drabbats av dessa hemskheter lyckats ta sig loss därifrån, lyckats lämna eländet och ta sig hit till vårt land, då kan vi för bövelen inte säga ”nej, här får du inte vara”.

Jo, precis så enkelt är det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *