Verandaputsning

Ja ja, jag har repat mig lite idag och är inte lika illa förkyld längre. (Och älsklingen har fått behålla lite mat.) Så på seneftermiddag-tidig kväll har jag tvättat verandan invändigt, först med kökssvamp och såpvatten och sedan med disktrasa och såpvatten. I alla fall i de nedre, renoverade delarna; de övre orenoverade delarna (översta fönsterspetsen samt taket) har jag bara borstat bort det värsta ur (spindelnät, lite damm och annat). På slutet fick jag även hjälp av sjuåringen.

Tanken är att jag endera dagen (eller snarast kvällen, gissar jag) ska ge mig på att måla insidan av verandan. I alla fall de renoverade delarna. För de är ett allmänt mischmasch av delar som blivit klara vid olika tillfällen och målats i omgångar; det är två olika nyanser av blått på det som är målat under vår tid (och utöver det minst två nyanser till på gamla delar) och det är inte systematiskt ens så att motsvarande delar på de olika fönstren är likadant målade. Och i sommar har älsklingen slutligen satt dit de två små partier av pärlspontspanel som fattades (de har dröjt för att de var knepiga att lösa – inte på grund av lathet), så nu finns alla partier som ska målas på plats, i alla fall.

Kanske blir det även på sikt lite färg i de övre delarna. Och kanske lite på de inre dörrarna = ytterdörrarna. Och väggen. Och…

Men vi får se. Till att börja med på glasverandepartierna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *