Blått och grått

I helgen målade jag och sjuåringen verandan invändigt. De mörkare blåa partierna fick sig en strykning i en intensivare nyans än tidigare. Visserligen var även den tidigare nyansen benämnd ultramarinblå, och från samma tillverkare (Ottossons), men helt uppenbart var den förra uppblandad med något annat för att bli dovare. Det vi målat med nu är ”bara” ultramarinblått med en liten inblandning av zinktitanvitt. Sjuåringen hjälpte på eget initiativ till med en av dörrarna.

Ultramarinblått på verandan

Han har även hjälpt mig en aning med stolparna till rosenbågen. Jag har tidigare målat dem vita ett varv, och nu har vi strukit dem med ljusgrått ett varv.

 

One response to “Blått och grått

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *