Strax efter halv tolv den 2 maj 2016

Slut.

Döden.

Änka.

 

Jag la mig och försökte sova någon gång vid elva. Hade svårt att somna, för jag låg och lyssnade till hans rofyllda jämna andetag, sådär lagom kraftfulla som någon som sover gott i samma rum när man själv inte kan sova. Vred på mig i omgångar, kom inte till ro.

Sedan är jag osäker på om jag hade slumrat till lätt eller inte, när jag hörde att han rosslade eller hostade till. Bara ytterst lite. Och insåg att det var väldigt tyst i övrigt. Bara ytterst svaga andetag när jag skyndat fram till honom. En liten hostrosling till. Ytterst lätta rörelser kring halsen. Och så tystnad. Och när peronalen som jag genast tillkallat med larmet kom så bekräftade de.

Min älskade har verkligen somnat än. Och är död. Och jag är änka. Och jag känner på något vis ett behov av att omfamna ordet, för jag känner nu att ordet finns för att det behövs.

Och jag försöker hänga fast vid att för hans skull är jag väldigt glad att han fick vara sig själv fullt ut så nära in på slutet.

Och när jag sitter här, i sängen på rummet på palliativa, och han ligger i sin säng en bit bort, så väntar jag mig fortfarande att han ska sätta sig upp yrvaken och undra vad som pågår.

25 responses to “Strax efter halv tolv den 2 maj 2016

 1. <3 Världen är en underbar människa fattigare. Familjen har förlorat sin man, pappa, son, bror. Alldeles för tidigt. Livet är ibland inte rättvist. Inte på en fläck.

 2. Bengt J. Nilsson

  Min kondoleanser!

  Johan var min kollega och vän både i Lund och i Malmö och hans bortgång är en enorm förlust för oss alla. Under dagen pratade vi om hans ekande skratt, att alltid springa runt utan skor, och hans alltid glada uppsyn. Vi har allesammans förlorat en vän och vi tänker på dig och barnen.

  —Bengt

 3. Anna Gustafsson

  <3

 4. ❤️

 5. <3 kramar till er.
  Världen har blivit en lite sorgligare plats än innan.

 6. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Störst av allt är kärleken! Så stor förlust!????❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 7. Jag har så svårt att förlika mig med döden. Livet är fördjävligt i den delen. Särskilt när någon, som din man, dör alldeles för ung. Tänker på dig. <3

 8. Änka.
  Ett ord som finns för att det behövs.
  Fan också.

  <3

 9. Kommer aldrig att glömma Johans härliga skratt och hans bara fötter . Han var alltid en härlig glädjespridare på jobbet.
  Förlorade själv min mor för exakt ett år sedan i canser och följer nu min far på hans resa genom livet med samma typ av spridda canser som Johan hade. Jag vet hur fruktansvärt hemskt det är och lider med dig. Jävla skitsjukdom…….

 10. Tänkte bara på Johan hela dagen igår, det gjorde ont och som du flera gånger skriver, ledde också till skratt. Vet att jag önskade att det då inget hopp fanns skulle ta slut, för hans och för din skull, även om jag hellre önskat att jag kunde önska hoppet tillbaka. Idag kommer alla tankar, all värme och all kärlek gå till dig, nu börjar dina dagar efter och vi är många som finns där! Kramar min vän!

 11. Älskade Johan! Och älskade du, Sanne. Jag finns här för dig, nu och framöver.
  Louise

 12. Hanna Ekstam Ahlberg

  Himlen fick just en ängel som kommer liva upp hela stället. Du och din familj är med mig i tanken. J-a skit!!!!

 13. Anna Rosvall

  Det gör ont när knoppar brister ❤️❤️❤️Styrka till er

 14. Linn Sternerud Cronberg

  Tänker mycket på dig o barnen i denna stora sorg. Nu hoppas jag av hela mitt ❤ att du på något vis kan få komma till ro och sova o slappna av nu när kampen är över. Kram

 15. Fina Johan får äntligen ro och han där uppe har fått fint sällskap
  Sänder många kramar till dig och barnen, Iza har pratat mycket om er här hemma och vi har försökt att förklara så gott det går.

 16. Maria Karlberg

  Det finns inga ord, ändå vill jag skriva något. Skickar all värme och alla kramar jag kan till dig och barnen! Och gläds trots allt åt att ni verkar ha många där omkring er som stöttar.

 17. Kenneth Johansson

  Jag har hela tiden sedan cancerbeskedet hejjat på Johan i det tysta och via hans facebookflöde. Jag är så glad att jag fått förmånen att känna Johan och tårarna bränner på mina kinder i detta nu. Har precis hittat hit till din blogg via en av dina bloggposter på Johans fb-sida. Är glad att jag gjorde det och fick läsa mer om er kamp. Mina tankar har varit med er väldigt mycket den senaste veckan. Massa kramar till dig och barnen! Skönt i allt detta svarta att veta att ni har så många underbara vänner! <3

 18. Sofia Scherwin Morichetto

  Massor av kärlek till er som är kvar, vet inte vad jag ska säga för inget kan göra det bättre. Sorgen är tuff och ofrivillig ensamhet är ännu värre ?????? Massor av kärlek till er❤❤❤

 19. Känner inte er, och snubblade in här av en händelse. Ändå blir jag berörd till tårar av dina ord och situation.
  Jag beklagar din oerhörda förlust.
  Sänder kärlek och värme till dig och din familj.
  /Jonna

 20. Maarit Wirkkala

  Tänker på dig och barnen. Och den jävla skitcancern som förstör för så många. Är säker på att ni (och så oerhört många andra) kommer att vårda hans minne och med tiden finna tröst i det han gav med hela sitt hjärta. <3

 21. Jag tänker på er som är kvar ensamma och känner er lite över givna nu när er vän, far och livspartner har lämnat er i er sorg och saknad . Men vi andra är kvar och om ni vill så finns jag om ni vill prata och vill ha hjälp kram

 22. Marie-Louise Sjöland

  Kära Sanne beklagar sorgen efter fina Johan. Tänker på dig och era fina pågar. Massor av kramar och styrka till er ??????
  Livet är så orättvis????
  Vila i frid kära Johan??????????????????

 23. Pingback: Att välja kläder till någon som inte behöver dem | Sanne skriver

 24. Pingback: Den här helgen är dödens helg | Sanne skriver

 25. Pingback: Omgiven av familj och vänner | Sanne skriver

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *