När en förkylning bara är en förkylning

Jag har varit och fått massage idag. Det har behövts länge.

Redan innan massagen nös jag lite och kände mig lite småsnorig. Och det är aningens mer nu. Kanske är jag på väg att bli förkyld.

Det är lite udda det där. Jag som under många år haft en lätt tendens till ångestpåslag över alla förkylningar, för att jag tycker att de alltid kommer olägligt. Men senaste året har det liksom varit exceptionellt på ett annat sätt: den som har cancer och går på cellgifter ska undvika infektioner, eftersom immunförsvaret är nedsatt. Alltså har varje människa i min närhet som hostat gett mig lätt ångest för att dra hem smitta till älsklingen.

Nu behöver jag inte bry mig. En förkylning är återigen bara en förkylning. Och jämfört med döden är en förkylning verkligen ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *