Tendu

Tankar, känslor, upplockade projekt, som gör att ryggen rätar på sig, hållningen kommer tillbaka. (Ni som vet vad jag menar vet. Hmpf.) Och plötsligt går det mycket lättare att plocka fram det där hela tiden. Och plötsligt finns det piqué och relevé och tendu i musiken igen – och musiken som strömmar ur högtalarna lämpar sig plötsligt för sånt igen.

Och det finns så oerhört mycket kraft, känslomässig kraft, i att stå och göra intensiva tenduer och känna hela fotsulan arbeta mot golvet. Eller i ett improviserat känslomässigt port de bras.

4 responses to “Tendu

  1. Jag vet! <3

  2. Härligt!

  3. Med balletlärare till mamma känner jag igen begreppen väl även om jag aldrig dansat själv.

    • Och jag inser att om man inte är bekant med begreppen så kan det säkert uppfattas som snobbigt att svänga sig med franska balettermer :-D Men det är ju så: ett bra sammanfattande ord fångar snabbt det som annars behöver väldigt mycket förklaring.
      Det är ju inte direkt så att jag står och tänker “nu ska jag göra tenduer eller port de bras” – men när jag ska skriva om det så underlättar termerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *