Tacksam, men inte åt det hållet

Igår fick jag brev från församlingen här:

Du/Ni är välkomna till Tacksägelse
i XXX kyrka
[Datum & tid]

Kyrkans klockor ringer till minne av
[Älsklingens namn]

Tacksägelsen är den del av gudstjänsten där vi
får tacka Gud för den avlidne och vad som
varit.
Kyrkklockorna ringer till minne, och församlingen
Ber för den som dött och de som sörjer.

Till kyrkan får vi alltid komma för gemenskap,
stillhet och bön.

Du är varmt välkommen till kyrkan och vår församling.

XXXX
kyrkoherde

Jag är oerhört tacksam över att ha fått den tid jag fick tillsammans med älsklingen. Men jag kommer inte att gå till kyrkan och skicka någon av den tacksamheten till någon som inte finns.

Det jag tycker är intressant i det här sammanhanget är att jag fortfarande inte fått någon officiell information från dem med anledning av graven/gravplatsen. När det gäller gravplatsen har de bara svarat på direkt fråga (och inte särskilt uttömmande). Jag kan tycka att information kopplat till graven borde vara nödvändigare än att informera mig om att de ska ha gudstjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *