Så ge mig hämtning av förpackningar hemma NU!

Och så står jag där igen och samlar ihop återvinningssakerna som jag måste in till byn och lämna i containrarna i affären. För det svämmar liksom över så kvickt i det där utrymmet där vi samlar det här hemma – och då är det egentligen inte så väldigt litet, men det blir ändå snabbt så fullt att det blir ett problem.

Och det känns så idiotiskt. Så vansinnigt. Här har vi först byggt upp ett modernt samhälle där våra sopor hämtas där vi bor. Och sedan har vi byggt upp ett parallellt system, där allt från våra sopor som går att använda till annat än uppeldning istället ska lämnas någon annanstans.

För i ärlighetens namn är det numera väldigt lite som egentligen ska hamna i soptunnan – om man inte har småbarn som använder engångsblöjor. Och de där få påsarna som hamnar i den vanliga soptunnan hos oss innehåller egentligen till övervägande del förpackningar som egentligen borde hamna i återvinningen men som är för kladdiga och äckliga för att jag ska orka hantera dem som återvinningssaker. Ja, och så har vi en tunna till, för matavfall.

Och ja, jag vet. Man behöver inte diska förpackningarna som ska till återvinningen. Det gör jag ytterst sällan. Men eftersom det jag ska lämna till återvinning först måste stå i behållare här hemma till nästa gång jag åker iväg med “sunk” (återvinningsgrejer), och sedan hanteras när jag tar ut det till bilen, och transporteras i bilen, och jag sedan måste kunna hantera det mesta av det med händerna borta vid containrarna igen, så vill JAG inte att det ska vara alltför äckligt. Speciellt med tanke på att jag helst vill kunna passa på att handla samtidigt, när jag ändå kört dit. Jag vill inte ha hur mycket äckligt kladd som helst på händerna, liksom.

Som sagt var, idiotiskt. Om vi nu ska ha hämtning hemma av saker så bör det ju vara av det som är de stora volymerna.

2 responses to “Så ge mig hämtning av förpackningar hemma NU!

  1. Här i stan (Lund) är jag ganska säker på att det står att man ska diska förpackningar som skall återvinnas (vilket jag brukar göra med diskvattnet efter att allt annat diskats klart, det känns annars slösaktigt att diska gamla förpackningar med nytt varmt vatten. Har man diskmaskin är det ju besvärligare.)

    I stan finns det ju också sopbilar med flera faktioner, så det finns i alla fall tankar på att hämta sorterat avfall på vissa ställen i alla fall. Hemma hos oss har vi alla ‘normala’ återvinningsfaktioner (returpapper, kartong, glas, metall, plast, batterier, glödlampor och elektronik) direkt i soprummet, men det hör nog till ovanligheterna. Men det visar i alla fall att det finns ett tänk på gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *