Hur använder man egentligen “mirakeltrasor”?

Ett område till där jag är konservativ och omodern: dammtorkning.

Jag är uppvuxen med att man dammtorkar med en fuktig wettextrasa. Hemma hade man en balja med ljummet vatten och diskmedel och så en trasa som man doppade däri, kramade ur, torkade med, sköljde ur igen, och så vidare. Numera går jag ofta och sköljer trasan i köket istället för att skölja den i en balja, men principen är densamma: fuktig trasa med diskmedel.

Men det sägs ju att det är så bra med mikrofibertrasor, inte minst ur miljöhänseende. Så jag har skaffat några sådana. Problemet är att jag inte fattar hur man ska göra. Som jag fattat det ska man använda sådana trasor torra. Jaha, och när trasan blivit alldeles full med damm, hur gör man då? Jag kan ju inte skölja ur den, för då är den blöt sedan, och då är det väl ingen vits med att använda den – eller? Är tanken att man ska ha många trasor – så många att man kan fylla alla med damm och sedan köra en tvättmaskin? Eller är det meningen man ska ställa sig och skaka av allt dammet? Men då får man ju det på sig – det är ju inte så mysigt…?

Nä, jag fattar inte. Jag är helt jävla imkompetent. Kan någon vara snäll och förklara för mig?

2 responses to “Hur använder man egentligen “mirakeltrasor”?

  1. Jag gillar mirakeltrasor och använder dem framförallt till att putsa fönster och göra rent i duschen, men också till att damma. När jag dammtorkar (eller ja, till allt) använder jag den fuktig men väl urvriden. Till fönster brukar jag ha en droppe diskmedel i vattnet, men det behövs ju inte när man dammtorkar.

    • Jag har fått svar från något mer håll att det är skölja ur och vrida ur som gäller, så jag får väl testa det :-)

      Men så skillnaden mot en vanlig trasa är inte väldigt stor egentligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *