Mangold- och jordärtskockssoppa

Och apropå dagens rottest, så gjorde jag i fredags soppa på det vi har mest av: jordärtsskockor och magold :-)

Jag började med att repa mangoldbladen från stjälkarna och förvälla bladen på vanligt sätt (ca 5 minuter). När de fått koka lätt jag dem rinna av i durkslag och hackade dem sedan med stor kniv på skärbräda.

Under tiden skrapade och skrubbade och fixade jag till en lagom mängd jordärtskockor. Sedan skar jag dessa i slumpmässiga ganska små skivor/bitar ner i en gryta, tillsammans med mangoldstjälkarna (också i bitar) och ett par stjälkar libbsticka samt lite mjölk och salt. Jag lät det koka en stund, till det gick att mosa till ännu mindre bitar med en potatisstöt. Jag spädde med lite vatten, redde av med en blandning av vatten och grovt rågmjöl samt ca en dl creme fraiche. Och så i med mangoldbladshacket och lite peppar, och koka upp och spä till lagom konstistens.

Som topping till barnens portioner serverade jag stekta korvslantar av prinskorv (hade rest i frysen).

Barnen tyckte inte maten var något vidare. Mannen tyckte att det var helt okej men inte jättekul.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *