Dag 8: Nästa museum, lite park och så packning

Sista dagen i London har vi tillbringat på Natural History museum. Dinosaurieutställningen har visst varit stängd under den gångna veckan men öppnade igen idag. Så vi har kollat dinosaurier och valar och elefanter och havsevertebrater, och vulkaner och jordbävningar och kristaller och… en massa annat.

Även Natural History Museum är ett gratismuseum, och lite av den kolonialmässiga tanken flödar på något vis in i uppstoppade gamla djur som finns där för människors skull. Men jag gillar naturhistoriska museer, med sina ambitioner att visa så många olika levande organismer det finns och funnits och hur de hänger samman, visa på hur de anpassats och på deras egenvärde.

Problemet uppstår dock när man försöker ta till sig allt, för det går inte – det blir alltid för mycket.

På museet mötte vi även upp med en gammal väl till älsklingen, som sedan slog följe med oss både där och en stund därefter – när vi promenerade genom Kensington Garden (det var inte ett särskilt spännande ställe) och sedan tog en fika.

Sedan åkte vi hem till hotellet och tog det lugnt en stund och packade. Älsklingen hade ganska ont, så jag och barnen gick iväg och åt indiskt till kvällsmat samt köpte med en macka hem till älsklingen.

Nu är det dags att sova.

3 responses to “Dag 8: Nästa museum, lite park och så packning

  1. Pingback: Med canceristen på semester | Sanne skriver

  2. Pingback: Stora och steniga städer | Sanne skriver

  3. Pingback: Soppa korma | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *