Tankar i kirskålen och den fysiska ansträngningen och döden

Rycker bort kirskål och annat runt körsbärsbuskarna. Inte rensar, men rycker bort det värsta. Det var du som gjorde det sist. Och jag kan inte låta bli att undra… Vi försökte ju få dig att hålla igång fysiskt. Det skulle vara bättre, enligt läkaren. Tidigare, när du mådde bättre, så var det en del ganska långa promenader. Och på slutet så var det en del sånt där: trädgårdsarbete, hänga tvätt, och så vidare. Till och med någon danssvängom. För att åtminstone hålla igång kroppen. Och hålla igång magen. Förstoppning var ju liksom en del av problembilden på slutet. Röra på sig är det man gör för att hålla igång magen. Och dessutom blir man gladare av att göra saker.

Och jag sitter där i kirskålen och hoppas att jag inte drev dig i döden genom att få dig att göra saker. Hoppas att du inte skulle ha levt längre om du hade fått försoffas mer i lugn och ro.

Ja, jag vet. Det är som det är och det tjänar inget till att spekulera. Och? Det är ju inte så det funkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *