Chokladbollar med bönor

Idag har jag gjort dem. Fastän det bara är jag här hemma som vill ha dem.

Och eftersom jag har en tendens att förlägga recept och bästa stället att hitta saker igen är att lägga in dem i bloggen, så tänker jag att jag skriver in receptet här också. Nej, det är inte mitt recept, jag har fått det av en kompis som fått det av en kompis.

  • 400 g avrunna kokta svarta bönor
  • 4 msk agavesirap
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1½ dl kakao
  • finrivet skal av ½ apelsin
  • 150 g mörk choklad
  • finrivet apelsinskal till garnering
  1. Skölj bönorna noga. Mixa bönor, agavesirap, olja, kaffe, kakao och apelsinskal till en slät smet i mixer/matberedare.
  2. Låt smeten vila i kylen i minst 2 timmar.
  3. Smält chokladen.
  4. Ta ut smeten och forma bollar.
  5. Doppa bollarna i smält choklad med en gaffel, låt rinna av och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Strö över apelsinskal. Ställ i kylen i 30 min.

Några apelsinskal har jag aldrig orkat trassla med. Och idag hade jag inte tillräckligt med agavesirap utan fuskade med lite kokossocker också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *