Hur hög ska muren vara?

Jag tycker inte om matematik med osäkerhetsfaktorer…

Nå.

Avståndet från den nu murade ytan ovanpå grundstenarna och upp till bjälkarna i ytterkanten av verandataket är ca 212 cm. (212,5 på ena sidan, snarast närmre 211,5 på andra sidan. Tror jag. Det är inte helt lätt att mäta.

Fönstren (fönsterbågarna) som ska användas (ska ”fastmonteras”) är ungefär 132 cm höga. Eller mellan 131,5 och 132. Ungefär.

Ovanpå den nederdel som ska muras ska det först läggas en 45 mm tjock regel (som ska vara bred och också agera fönsterbräda?). (Ja, det ska in asfaltspapp där emellan. Men det gör ganska liten skillnad – 3 mm?) Sedan fönster. Och överst också en 45:a.

Det borde ge 71 cm mur nertill? Hur pass mycket marginal ska man liksom ha på det? Funkar det att säga att den ska vara 70 cm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *