Apollo

Ikväll har vi fortsatt läsa Professor Astro Cat. Bland annat kom vi till sidan om Apollo 11 och alla raketstegen för att den skulle kunna komma till månen.

Och redan innan vi hunnit läsa (utan han bara fått syn på bilden på sidan) så sprang åttaåringen och hämtade raketen som han byggde när han gick på dagis och förklarade att det var ju just den raketen han hade byggt (den har stått i ett fönster i vardagsrummet sedan dess). Och förklarade att det ju egentligen skulle vara olika tjocklekar på den där biten och den där biten, men det gick ju inte att åstadkomma med de pappersrullar som fanns att tillgå, och så pratade han på om de olika stegen och hur det fungerade och hur han hade tänkt när han byggde (det här måste alltså ha varit för minst två och ett halvt år sedan).

”Men de andra gjorde sina raketer av frigolit som de gjorde som en trekant” berättade han och suckade lite grann över att de andra inte hade koll på hur en raket verkligen ser ut.

Och jag gissar på att de andras raketer såg ut så som det egentligen var tänkt att de skulle göras. Och jag är glad att min unge fick göra på det sätt han ville. I alla fall då.

2 responses to “Apollo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *