En sådan där dröm där du lever

Natten till igår drömde jag om dig igen. Det var länge sedan sist. Och i vanlig ordning var det en sådan där dröm där du fortfarande lever, fastän det är nu. En sådan där dröm där du bara nästan dog i maj 2016 men faktiskt överlevde och levde vidare.

Och jag började i drömmen undra över att du inte varit hos läkare eller på undersökningar på länge. För även om du överlevt så var du ju fortfarande sjuk, och vi visste att du tids nog skulle dö, så nog borde du väl fortsätta ha besök inom sjukvården? Men du sa att du visst gick på kontroller. Det var bara det att du inte hade bett mig följa med som tidigare och inte hade pratat med mig om det längre. Så det var liksom bara jag som inte hade varit med på läkarbesök sedan i april, men du hade varit.

Jag minns inte så mycket mer av drömmen. Jag tror den var lång och komplicerad. Och den handlade ju egentligen inte alls om dig, det var liksom mer så att det faktum att du fortfarande levde var en av de grundläggande självklara förutsättningarna i drömmen. Som det brukar vara i de där drömmarna.

Det är för övrigt inte omöjligt att drömmen (eller att de kom nu) hänger samman med att mensen var på väg. Ibland får jag påtagligare drömmar då. (Mensen kom slutligen idag, men jag hade mensvärk igår.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *