Inatt födde jag en flicka

En flicka som pendlade mellan att vara ett barn och en katt. (Och då inte en nyfödd kattunge, utan mer en katt i storlek som en bebis. Sköldpaddsfärgad, som vår Silke.)

Förlossningen gick snabbt och var inte särskilt smärtsam (vilket ju var tacksamt men mest förvånande och konstigt), men jag minns inte mycket av den. Allt skedde här hemma, och mina föräldrar var här. Sedan måste de ha tagit hand om barnet, och jag måste ha somnat, för jag fick liksom aldrig hand om barnet förrän ett bra tag senare. Vid det laget hade min mamma redan gett barnet värmd mjölk (vanlig mjölk) med lite creme fraiche utrört i det. Sedan fick jag i alla fall amma. (Och just då var det i alla fall ett barn.)

Och jag var lite tveksam till vad jag kände för barnet, som alltmer blev en katt. Jag var gravt avundsjuk på min jobbarkompis, som fortfarande gick runt med magen i vädret och fortfarande med största sannolikhet skulle få ett människobarn och inte en katt.

Det kändes som en lättnad när jag vaknade fram på småtimmarna och långsamt insåg att min mage var kvar och att jag inte fött överhuvudtaget, vare sig katt eller annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *