Vitt! (Första)

Igår stack det slutligen upp två små vita piggar: vardera ytterkanten på en tand. Idag syns hela överdelen på tanden.
Nedre vänstra från hans håll.
Den har kämpat läääänge…

Kämpar gör han också
Ålar effektivt. Eller ja, han sätter ner båda händerna en bit framför sig och drar sig fram. Men som sagt, mycket effektivt.
Det han helst tar sikte på är trummorna: en djembe och en annan afrikansk trumma som står under ett litet bord. Han gillar att trumma på dem – det får han gärna – samt att tugga på dem (mindre lämpligt) och att välta dem (eller ja, det vill han inte utan gör av misstag, och då slår han sig).
Sladdar är också vääldigt tilldragande
Snabb är han.
Det fanns en kort tid när han satt vldigt stadigt men egentligen inte kunde förflytta sig något direkt, när man faktiskt kunde sätta ner honom med några leksaker och så satt han där (om han var på bra humör). Den perioden varade väl sådär två veckor – och är long gone…

Han går gärna upp i krypställning, och står ganska stadigt. Både på knäochhänder och på fötterochhänder. Men han kan inte krypa. Han försöker flytta sig i dessa ställningar, men då rasar magen genast ner.

Går gör han inte så mycket. Han vill gärna stå, tar tag i ens händer och reser sig (”jag ska UPP!”), men gå kan man tro att han inte alls kan eller vill. Tills han får syn på något intressant – då stolpar han iväg med älgkliv som är långa som halva honom själv och mer därtill.

Och han vill resa sig mot möbler, och kan om det finns något vettigt att göra det mot. (Ont om sådant, bara.)

Han kan nästan, men bara nästan, sätta sig från krypställning och ner på baken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *