Barn och kläder – igen…

Ja, jag har ju skrivit om det här flera gånger innan. Och det här kommer inte att bli ett långt och djuplodande inlägg (det är jag alldeles för förkyld för…)

Men jag känner ändå att det är på sin plats med ett uppföljande inlägg. För det är ju självklart stor skillnad på en 3-åring (som S var när jag skrev det här) och en 6-åring.

Ja, han är fortfarande glad för glitter, rosa/rött, hjärtan och liknande. Ja, det är fortfarande så att de kläder som har någon ”karaktär” (alltså det som inte är helt neutralt) huvudsakligen köp på tjejavdelningen. Med hans goda vilja. Ibland blir jag osäker, för jag vet att han har väldigt klara åsikter om vad han gillar och inte gillar (inte bara på det här området), men det brukar ändå visa sig att jag hade tillräcklig koll, och han gillar det jag kommer hem med. Det han gillar han numera även utökats med skjortor, samt Blixten McQueen och Superman. Så det är i någon mån ”hela skalan” – från (ur ”samhällets” synpunkt) ganska ”tjejigt” till ganska ”killigt”.

Och ja, han är medveten om vad som betraktas som killigt och tjejigt. (Han är en smart 6-åring, med god koll.) Det hindrar inte honom från att ha det han gillar.

Snart kan han dock inte längre ha kläder från barnavdeningen. Utbudet på Ungdomsavdelningen (heter det verkligen så? Det börjar ju från typ stl 128 – dvs 8 år!?) verkar inte lika… tilltalande? Kanske får vi återgå till hemtryckta tröjor igen?

Och lillplutten då? Ja, han har väl knappt börjat bry sig. Men han tycker det är kul med bilar och blommor på kläderna. (Å andra sidan är det väl än då länge kul med allt han kan orden för ) Och han uppskattade verkligen de nya rosa strumporna med glittriga jordgubbar Liksom han gjorde när han fick nya med bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *