Följetong Ystadbanan

Efter att ha fått skjuts och lyckats komma till jobbet något tidigare än vad jag skulle gjort om jag väntat på nästa tåg, har jag under dagen hållit koll på tågstatusen via nätet.

Flera tåg på Ystadbanan har varit inställda eller ”delinställda”, d.v.s. inställda på delar av sträckan.

Ibland har det tagit timmar mellan att infon kommit ut på Trafikverkets webb och att den kommit ut på Skånetrafikens webb.

För att vara på den säkra (ha!) sidan att komma hem i tid, bestämde jag mig för att ta ett tidigare tåg hem. Strax innan jag skulle gå ner till stationen gick dock skanetrafiken.se ner, och när den kom upp igen stod det ”Strömavbrott på Malmö C”. – Desto mer skäl att ge sig av i tid… för då brukar inga tidtabeller längre vara relevanta.

Nere på Malmö C var, enligt tavlan, just tåget mot Simrishamn ett av de få om skulle gå på utsatt tid: 15.38. Så jag rusade ner, och märkligt nog stod tåget redan inne på spåret fastän det var flera minuter tills det skulle gå.

Jag insåg ganska snart efter att tåget rullat iväg några minuter senare att det måste ha varit frågan om tåget innan, det som skulle gått 15.07.

Vi kom till Svågertorp; sedan fick vi besked om att på grund av strul och förseningar efter strömavbrottet så skulle det här tåget inte gå längre. Vi fick vänta på nästa tåg.

Om nu det skulle gå?

Men jo, ute på perrongen kunde man notera att nästa tåg mot Ystad skulle avgå redan ungefär… nu! Alltså, rusa uppför trapporna, över övergången och ner på andra sidan. Vi var rätt många :-)

Men tåget dröjde förstås, flyttades fram några minuter. Och var enkeltåg när det kom.

Nå, sedan rullade det faktiskt på, och vi var bara ca fem minuter sena när vi kom fram.

Åh, vad jag ser fram emot morgondagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *