Vår, kanske…?

De senaste dagarna har det varit plusgrader ganska stor del av tiden och regnat en del. Igår låg inte mycket kvar av snön. Innergården hade en stor vattenpöl med is under, och infartens hjulspår var kraftfulla isspår.

Dagen idag började med dimma, som sedan kombinerades med ösregn och blåst (ja, dimman låg ändå kvar). Vattenpölen på innergården växte och växte, och båda infarterna stod under vatten; den oanvända värre än jag nånsin tidigare sett. Tomten började likna en träskmark. Men nu på kvällen när jag gick ut till uthuset med saker till frysen hade det i alla fall sjunkit undan från innergården.

Vi har hållit oss inne, jag och minstingen. (Di andra är bortresta.) Bakat och sånt. Och sått. Ja, det är lite tidigt. Men vi brukar så tomater och sånt i februari de allra flesta år. Vid den här tiden kliar det i fingrarna av längtan efter vårbruk och att se fröerna gro i fönstret. Redan för ett par veckor sedan sådde vi lite basilika, för att liksom kunna klara av väntan på tomatodling. Och om det nu är lite tidigt för tomater och chili, så hinner vi faktiskt med en omgång till senare :-)

Det blev en drös sorter… Lite fanns kvar i gamla påsar, men vi har köpt en del nya (i år blev det från Runåbergs). Nej, vi behöver inte så många – men det är ju kul! :-) Sämre nöjen kan man ju ha, liksom :-)

Så nu har vi följt en pluggbox med 2/3 plantjord, 1/3 såjord och så en massa chili-, paprika- och tomatfrön:

 • Sweet Banana (paprika)
 • Ferenc Tender (paprika)
 • Sarit Gat (chili)
 • Corbaci (sötpeppar)
 • Ildi (tomat)
 • Cheerio (tomat)
 • Stupice (tomat)
 • Red Pearl (tomat)
 • Sibirjak (tomat)
 • Cal-J (tomat)
 • Red Pear (tomat)

Tomatodling är väl ett vårtecken så gott som något? Och en fågel sjöng som en galning en stund därute idag, och i princip all snö är borta. Det ska regna hela sportlovsveckan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *