Trögstartad säsong

Vi är halvvägs genom mars. Och inte förrän idag har jag inventerat jordsäckstillgången härhemma och plockat fram fröerna. Egentligen mer för att jag vet att nu måste vi igång – inte alls för att inspirationen infunnit sig eller längtan vuxit för stark.

Jag vet inte om det är för att vintern varit så usel. Det blev ju aldrig riktigt vinter. Det känns som att naturen och trädgården aldrig hunnit somna, och utan att somna känner man inget behov av att vakna, utan hamnar i en evig halvslummer.

Eller så hänger det samman med min allmänna stämning och mående. Jag har ju vacklat runt i någon sorts halvvakuum (jaja, taskigt ord…) ganska länge nu. Allmänt oinspirerad och utan direkt riktning. Inte så konstigt att inte odlarlusten infinner sig då, kanske.

Men nu har vi i alla fall köpt hem jord, plockat fram pluggboxar och roottrainers och fröer, och hunnit få tomat-, paprika- och chilifröer i jorden.

Inga nya sorter i år. Det fanns så mycket kvar av de gamla sorterna att det verkade orimligt att alls fylla på nåt i år.

Följande tomatsorter har vi sått i år:

 • Ildi (gammal favorit i ständig repris)
 • Naranja
 • Red Pearl (bara i elvaåringens pluggbox)
 • Cheerio
 • Chilega
 • Taxi
 • Sibirjak
 • Stupice
 • Alaskan Fancy

Och av chili/paprika:

 • Apple (paprika)
 • Lipstick (paprika)
 • Sweet Nardello (paprika)
 • Beaver Dam (chili)
 • Espelette (chili)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *