Sorgligt att riva bort gammalt

Till vårt hus hör två uthus, med varsin hönshusdel och varsin hönsgård. (Två av allt, eftersom en gång i tiden bodde det två familjer i hust – trots att det inte är särskilt stort.)

Det ena uthuset är i taskigt skick och duger bara till mellanförvaring av byggavfall som ska vidare sedan.

Det andra uthuset är i OK skick, typ. Duger till att ha frysbox och trädgårdsredskap och annat i. Fast golvet är lite kasst.

Nu när vi gör i ordning vinden till bostadsyta, så behöver vi förvaringsplats till en del saker. Uthuset funkar bra till detta. Bortsett från att golvet inte är plant nog, eller ens helt överallt. Så nu ska det gjutas nytt golv i hönshusdelen av det uthuset.

Det innebär att de gamla hönsredena idag har bräckts bort De var gamla och smutsiga och murkna, förmodligen har de inte använts på 50 år, och det vore inte försvarbart att använda dem till höns nånsin mer. Men ändå Det känns oerhört sorgligt att bryta bort de gamla spåren efter dem som bott och levt här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *