Gympapass och hög musik

Är det bara jag som har dålig hörsel?

Gympapass. Hög musik. Gympaledaren ropar ut instruktioner. Jag tror det handlar om vad vi ska göra. Eller om hur vi ska göra det. Eller hur vi inte ska göra. Att hen talar om ifall vi är duktiga eller inte. Ibland tror jag det är viktiga saker, ibland bara allmänt glada tillrop.

Men jag vet inte. För jag hör inte. Jag hör att hen säger något, ibland uppfattar jag en del av orden, men nästan aldrig tillräckligt för att säkert veta vad som sades.
Förmodligen är det jag som hör dåligt. För ingen annan verkar ha problem med det här. Eller spelar alla bara med?

Jag har tagit upp frågan ibland genom åren, med ledare på olika ställen. De brukar säga saker som jag säger ändå inget viktigt” (fast det är det sedan uppenbart att de gör), ”jag ska försöka tänka p det” (vilket de glömmer lika fort igen) eller ”det är lugnt, jag ska inte ha på musiken så högt” (fast sedan har de det i alla fall).

Och jag orkar inte hålla på och påpeka. Jag har haft så många år när jag alltid behövt börja med att tala om det första jag gör på ett nytt ställe att jag inte kan göra allt på grund av dåliga ljumskar, knän, etcetera. Jag är så glad att inte alltid behöva det, och det är skönt att inte alltid behöva börja med att vara ”en besvärlig”. Och när jag redan har tränat på ett ställe flera gånger känns det extra konstigt att gå och påpeka ”du, förresten, jag hör aldrig v ad du säger under passen”. Sånt ska man ju säga direkt…

2 responses to “Gympapass och hög musik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *