*skäms lite*

Ja, jag gjorde dålig research. Jag hade hört på radion (tror jag) att det var sista SÖNDAGEN i november. Och när jag sedan surfade runt och hamnade på En köpfri dags blogg, så läste jag söndag, även om det stod lördag.

Dagen före första advent är ju inte alls lika illa. Faktiskt. Visserligen vet jag inte om jag hörsammar ändå. De inköp jag räknar med att göra dagen före första advent är väl ungefär reservlampor till elljusstakar om jag inser att det saknas. Och mat – vanligt mathandlande i affären. Det går ju att komma ifrån med planering (även om jag inte riktigt tycker det är någon jättestor vits med det).

För övrigt, när jag var liten så hände det enstaka gånger att vi gick på julskyltning på lördagskvällen, dagen före alltså. Jag är inte helt säker på varför, men det kan ha varit så att mamma jobbade på söndagen. På lördagkvällen var ju hela skyltningen klar, men hela stan var stilla. Och helt omöjligt att konsumera något (för på den tiden var alla affärer stängda efter klockan ett på lördagar).

Skäms på mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *