Städning av studion

Vi städar studion. De senaste åren har rummet blivit alltmer av ett upplag för saker vi just nu inte riktigt hinner med. Anledningen är väl just att vi inte haft ordning så att man kunnat använda studion som studio, eller för musicerande, och då blir det lätt ett upplag. Och anledningen till att vi inte ställt i ordning för att kunna använda rummet som avsett är väl i nån mån (eller, stor mån), att renoveringen av rummet ligger ganska långt fram i tiden. Och det känns inte riktigt lönt att få ordning på rummet förrän det är snyggt, typ. Vilket ju i någon mån är fånigt, för färgen på väggarna och ytskiktet på golvet är inte på något vis viktiga för rummets funktion. Möjligen är bristen på eluttag ett riktigt problem. Men ändå…

Alltså: en klassisk sådan där ”rund cirkel”.

Så då bestämde vi oss för att faktiskt lägga lite tid på att få ordning i studion. Så pass att man faktiskt kan använda rummet. Så att man kan gå in och spela på alla syntar och så.

Alltså har vi dsikuterat, inventerat, skaffat lite kompletterande Ivar-gavlar och ett skåp från Ikea, och börjat bära ut saker för att kunna flytta runt saker. Klassiskt femtonspel. (Strikt talat är det mest min man som kånkar och bär nu. Det beror till stor del på att det är hans datorsunk, hans märkliga diverseprylar, hans syntar och instrument och hans skräp, etcetera. De saker som stod därinne som var mina har jag tillganska stor del tagit hand om redan ;-))

Det innebär att det står högar med märkliga ting i matrummet, matbordet är knuffat åt sidan, och vi är tvungna att äta vid soffbordet. (Hur gör de stackars människor som inte har ett helt hus att flytta runt saker i när de behöver leka femtonspel och sortera sina saker? Stackare!)

I alla fall, mitt i allt stökande och runtflyttande av saker så ringer visst min mamma. Min man svarar, och svarar bland annat på frågan vad vi gör: ”flyttar ut en massa saker ur studion för att kunna få ordning”.

Mamma: ”Men ska ni inte passa på att renovera där också då, när ni ändå är igång?”

Öh, nä. Det är just det vi inte ska. Renoveringen av studion ligger faktiskt rätt långt ner på prioriteringen, både vad gäller behov och akuthetsgrad och allt sånt. Så låt oss se, vill vi ha alla dessa saker i andra delar av huset i minst ett halvår för att kunna få snyggt golv och snygga väggar i husets återvändsgränd, och under tiden vänta med allt annat som skulle behöva göras? Bara för att passa på?

Nä.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *