På taffel.se kan du vinna fem kg skånsk sparris

Taffel.se har en sparristävling:

Primörernas primör är redo att skördas. Men hur ska den tillagas? Kanske är det just du som bäst besvarar den frågan genom att skapa Årets sparrisrätt 2012. I så fall kan fem kilo ljuvlig nyskördad skånsk sparris bli din. Tävla med Taffel.se och Österlen Sparris!

Jag skulle förstås jättegärna vinna. Sparris är vansinnigt gott. Svensk sparris är ännu godare – och dessutom vill jag förstås helst ha svensk sparris av miljöskäl (betydligt bättre än att transportera hit den från Sydamerika).

Men, det är bara ett krux: för att tävla ska man bidra med sitt bästa sparris-recept.

Där faller det.

För med sparris tycker jag att det är så att ju enklare desto bättre. Det vill säga, jag vill inte göra något som ens kan kallas för recept.

Jag vill dela mina sparrisar i sisådär trecentimetersbitar, fräsa dem i en god olivolja med lite franskt havssalt och kanske lite vitlök.

För att inte vara alltför hungrig efter måltiden brukar jag dryga ut med något. Till exempel låter jag lite skivade färska champinjoner fräsa med. Eller möjligen lite bacon. Och så serverar jag kanske lite pasta till. Som sagt var, för att bli mätt.

Men det är sparrisbitarna jag sitter och njuter av. Helst skulle jag ju äta just bara sparrisen :-)

Nå, för er andra, som kanske har något värt att kallas recept och som vill vinna massor med sparris, så finns tävlingen här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *