Åt reklamlunch

På Malmö central står det ibland Metro-utdelare ute på centralplan. Och ibland delar de dessutom ut reklamprylar och smakprov.

Jag brukar tänka mig för både en och två gånger innan jag tar emot reklamsaker. Men den här gången delade de ut en hel (mnja, halv kanske) lunch till var och en. En ny fryst pastasallad från Findus. Och jag tog faktiskt emot.

Så här kommer en recension av Findus pastasallad med ärtpesto: Den var god men ack så liten!

Jag är inte mycket för färdiga frysta luncher. Men det jag tycker är positivt med Findus nya serie Dagens lilla är:

  • Två av de fyra varianterna är vegetariska (den jag fick är den ena). Jag tror att trevliga vegetariska lunchalternativ av frystyp är ganska sällsynta. Och om fler människor ska äta mer vegetariskt för miljöns skull så är ju detta ett steg.
  • Ärtorna i ärtpeston är klimatcertifierade enligt den medföljande reklamlappen, och en annan sallad innehåller kravmärkta norska räkor. Det är bra att de vågar lyfta fram de små miljömässiga fördelarna:

Majoriteten av konsumenterna i Sverige vill att företagen ska ge mer information om produkters miljöpåverkan. De tycker också att det är okej att ett företag berättar om sitt miljöarbete, även om det inte är miljömässigt perfekt, så länge det är ärligt och inte överdriver sina insatser.

Däremot skulle jag förstås gärna ha mer information. Varifrån kommer sockerärtorna – är de hitflugna? Hur mycket transporter görr under tillverkningen av en dylik pastasallad? Och så vidare.

Men för dem som brukar köpa denna sorts luncher så är ju detta ett förbättrat alternativ.

One response to “Åt reklamlunch

  1. Pingback: Sanne skriver » Det är inte lätt att veta vad som är bäst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *