Vårt skitkassa system cementerar det ohållbara och hindrar omställning

Det är ett märkligt system vi har. När folk minskar konsumtionen av något, riktigt rejält, så gå företagen som tillverkar produkten sämre. Då blir folk arbetslösa. Och då demonstrerar folk för att jobben ska finnas kvar. Även om det inte finns något behov av produkten längre. Med konstgjord andning ska man hålla igång verksamheter som inte bär sig. Samtidigt som en massa saker som behöver bli gjorda står ogjord för att det saknas pengar.

Ja, klart som fan att folk håller stenhårt fast vid de jobb de har. För de behöver ju pengar till dess att de har ett nytt jobb. Och a-kasseregler och säkerhetssystem är i nuläget ett skämt, eftersom den nuvarande regeringen helst av allt vill att folk ska JOBBA, oavsett om det är bra eller dåliga jobb, oavsett om det är jobb som leder utvecklingen åt rätt håll eller åt fel håll.

Så som reglerna ser ut vågar folk inte släppa taget om det förgångna, om det som egentligen är passé, eftersom de dår får svårt att klara sig.

På det viset cementeras den gamla ekonomin, som går ut på att producera och konsumera, denna ekonomi som inte alls är hållbar. På så vis försvåras omställning.

Om vi ska kunna ställa om till hållbarhet måste människor våga ta steget.

2 responses to “Vårt skitkassa system cementerar det ohållbara och hindrar omställning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *