Inte en gång för alla utan igen och igen och igen…

Ibland är det tungt, det där att ta samma beslut igen och igen. Att gång efter annan ta det mindre lockande beslutet. Att en gång inte räcker.

Som det här med att välja vegetariskt oftare. Även om min grundtanke är att välja vegetariskt till lunch när det finns ett rimligt vegetariskt alternativ, så står jag ju där gång efter annan, och måste göra valet igen. Ja, det finns en vegetarisk soppa, men den har jag ätit så många gånger och den är tråkig – och idag skulle jag vilja ha köttsoppan. Ja, det finns vegetariska alternativ på den indiska restaurangen, men idag har de lamm som jag vet är så gott – och linserna och de sönderkokta grönsakerna är mindre varierade och mindre mättande.

Det räcker liksom inte att jag valt vegetariskt en eller två eller sjutton dagar, det måste göras så många gånger, och varje gång innebär det vånda – oavsett vilket beslut jag kommer till.

Och för dem som flyger… även om de avstår från att flyga, slänger reklamen, tänker att i år så reser vi nånstans i närområdet på semester – så inte är frestelsen över för det. Det kommer ny reklam för flygresor, med nästa dagstidning, nästa magasin, och nästa klick på facebook. Lockelsen finns där hela tiden. Besluten måste tas igen och igen.

Det är ju i sig förenat med vånda att lära om, göra annorlunda, sticka ut. Att då behöva göra detta jobbiga många gånger underlättar inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *