Så är jag nöjd med badrummet, då?

Ja, klart jag är :-) Även om det liksom inte riktigt är ”på riktigt” ännu, som det känns – nu under sommar och semester funkar ju saker på det hela taget annorlunda.

Men visst, lite ovant är det ju fortfarande. Det här att ha en dörr, som går att både stänga och låsa. Det innebär ju att när man har bråttom så kan man inte bara lämna en springa öppen och rusa in och sätta sig, utan man måste först tända lampan och sedan stänga och låsa och sedan rusa in och lyfta på toalocket och sätta sig. Vilket tar mycket mer tid när man har bråttom. (Eller ja, man kan ju lämna öppet även nu – men alltså, det är ju liksom inte okej nu när det faktiskt går att stänga och låsa.

Och nej, man når inte lampknappen när man sitter på toaletten. Vilket är irriterande på mer än ett sätt – för det blir alltså inte heller möjligt att sitta på toa i totalmörker (vilket faktiskt kan vara ganska skönt) – i alla fall inte om man inte sedan vill treva sig fram till handfatet också i samma totalmörker.

För övrigt finns det en misslyckad detalj till med strömbrytarna innanför dörren. Överst sitter de båda lampknapparna. Men precis under (inom samma yttre plastbricka) sitter knappen som sätter igång fläkten på allmän ventilation. Och även om jag vid det här laget vet att lampknapparna sitter högre upp än jag förväntar mig och att fläktknappen är den jag ”får fatt i” till och med när jag siktar lite extra högt, så blir det väldigt ofta jag råkar trycka på den nedre knappen, så att fläkten kör sin ventilationsgrej en lång stund. Speciellt om jag har bråttom på toa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *