Förvirrande men inte jätteilla med Tema Klasskort

Höstens beställningar – bakgrundsinfo

Först kom porträttbilderna. De skulle kosta 189 kronor vardera plus 39 kronor i expeditionsavgift vardera. (Ett utskick och en räkning per barn.) Detta stod på den bifogade räkningen. Men intressant nog summerades detta till 189 kronor som skulle betalas (för vardera, då).

Hur 189+39 kunde bli 189 övergick mitt förstånd, och jag vågade inte chansa på att bara betala det det stod att jag skulle betala. Så jag ringde och kollade.

Nej, det var helt riktigt, vi skulle bara betala 189 per barn. Vår skola betalar tydligen expeditionsavgiften. Datorsystemen klarar dock inte av att hantera detta på utskriften eller nåt sånt(?).

Några veckor senare kom skolkatalogen. På räkningen där stod

Köp årets skolkatalog och betala inom angiven tid för att erhålla rabatterat pris! Ordinarie pris är 169 kronor.

och

Ordinarie katalogpris: 169:-

Ert katalogpris: 59:-

Återigen förvirring. Enligt tidigare information skulle vi ju bara kunna få det rabatterade priset om vi valde att samtidigt beställa hem ett helt paket med porträttbilder. Vilket vi alltså valde att inte göra, för miljöns skull. (Beställa helt paket, skicka tillbaka en del av dem som sedan slängs = slöseri.)

Så idag ringde jag och frågade. Jodå, det stämde, jag skulle trots allt bara betala 59 kronor. Lite oklart varför dock.

Det är ju förstås trevligt att vi ”kom billigt undan” trots att vi gjorde på det mindre miljöbelastande sättet. Jag undrar dock hur många som gjorde som vi – respektive hur många som beställde hem ett bildpaket och sedan skickade tillbaka en del av det, bara för att kunna få skolkatalogen en dryg hundring billigare?

One response to “Förvirrande men inte jätteilla med Tema Klasskort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *